דף הבית » מאמרים » מהם תפקידיו של יועץ בטיחות אש?

מהם תפקידיו של יועץ בטיחות אש?

תוכן עניינים
מהם תפקידיו של יועץ בטיחות אש?

בהקמה של מבנה יש להביא בחשבון נושאים שונים החיוניים לשמירה על שגרה בטוחה. אחד הנושאים החשובים ביותר הינו נקיטת אמצעים, במבנה ולעיתים גם בסביבתו, שיאפשרו מניעת תקלות ושיפור היערכות למקרה של שריפה. על הדברים החשובים הללו אמון יועץ ויועץ בטיחות כיבוי אש. כמה דגשים ישפכו אור על נושא חשוב זה. יגאל שושן הוא מומחה בתחום הנדסת בטיחות אש, תוכלו לפנות אליו לייעוץ.

מי יכול לשמש בתור יועץ בטיחות אש

אפשר להניח כי יועץ בטיחות אש הינו יועץ בהכשרתו. אולם חשוב להבין כי תפקיד זה איננו מושתת על רקע תיאורטי בלבד. יועצי בטיחות אש עשויים להיות גם בעלי רמה מקצועית גבוהה הנשענת לצד הכשרה אקדמאית גם על ניסיון ורקע מעשיים. לדוגמא, ישנם קציני כבאות בכירים, ששימשו לאורך שנים כמדריכים מקצועיים, חוקרי שריפות וכיוצא באלה. חלק מהטובים שבהם נוטים להפוך בשלב כזה או אחר ליועץ בטיחות אש.

מהם תפקידיו של מהנדס בטיחות אש?

הגדרת תוכנית לבטיחות אש לטובת טופס אכלוס

בכל בניה של מבנה, פרטי, ציבורי, מגדל מגורים וכיוצא באלה, יש צורך להביא בחשבון את כל גורמי הבטיחות באש. בעניין זה נכנס לתמונה יועץ בטיחות באש אשר יוכל להגדיר או לתכן תוכנית לבטיחות אש, לטובת טופס אכלוס. את התוכנית הזאת יבדקו בשלב מסוים נציגי רשות הכבאות. ללא עמידה בתנאים הנדרשים של בטיחות באש, המבנה לא יקבל אישור להתחבר לשירותי חשמל, מים וכדומה. רק התאמה להיתר הבניה והימצאות כל האמצעים הנדרשים יאפשרו קבלת טופס אכלוס, טופס 4 וטופס 5.

תיק שטח לכיבוי אש

על מנת שניתן יהיה להגיב בצורה הכי טובה לכל מקרה שריפה, יש להכין תיק שטח. תיק מבנה אשר מפרט את כל הדגשים שיעזרו לכוחות הכיבוי להתמודד עם שריפה במקרה הצורך. יועץ בטיחות אש שמכין את תיק השטח יפרט בו ביתר היתר את המבנה וסביבתו, יצוינו מפות המתארות את המקום, גורמים שעלולים להפריע לנגישות, עסקים ובתים מסביב. בתיק יובאו כלל המערכות הרלוונטיות, מים, אנרגיה, חשמל, כל מה שצריך לכבות או להפעיל במקרה של נוכחות אש. כשמדובר במבנים מורכבים או סביבה מאתגרת, בעסקים, מבני ציבור, בתי מלון וכיוצא באלה, להכנת תיק שטח חשיבות ראשונה במעלה. פנו עוד היום לייעוץ אצל יגאל שושן מומחה בטיחות אש.

יגאל שושן - יועץ בטיחות אש

קצת עלי...

שמי שושן יגאל, בעל 30 שנות ניסיון בשירותי הכבאות והצלה משנת 1990, במהלכן שימשתי במגוון תפקידים:
קצין כבאות והצלה , מפקח מניעת דליקות לבניה ועסקים, קצין חקירות , מדריך מוסמך בבית הספר לכבאות והצלה, קצין חומ"ס (חומרים מסוכנים) ועוד.
אשמח לתת שירות מקצועי והגון בכל תחום ייעוץ בטיחות באש, הכנת תיק שטח, הדרכות בטיחות אש למבנים ובתי עסקים ברחבי הארץ.

אוהבים את המאמר? שתפו:
Facebook
WhatsApp
Telegram
מאמרים נוספים:
תוכנית בטיחות אש לדוגמה

תוכנית בטיחות אש לדוגמה

תוכנית ניהול בטיחות אש מתווה את ההסדרים ליישום, בקרה, פיקוח ובדיקה של תקני בטיחות אש וכן הבטחת שמירה על התקנים. התוכנית מספקת תיאור של ההסדרים לניהול בטיחות אש בצורה יעילה למניעת התרחשות שריפה, ובמידה ותפרוץ שריפה, להגנה על רכוש ואנשים כאחד. התוכנית צריכה לפרט את הארגון, התכנון, הניטור, הבקרה והסקירה של אמצעי בטיחות האש וההוראות במקום.

הכנת תיק שטח כיבוי אש

תיק שטח לנהלי בטיחות אש – המדריך המלא לשנת 2024

תיק שטח (בטיחות באש) הוא אוגדן של מסמכים ופרטי מידע בעלי רלוונטיות לנושא בטיחות האש של מבנה, והוא מוגש לשירותי כבאות והצלה על פי חוק, מתוך מטרה לסייע לשירותי הכבאות לפעול באופן מיטבי במקרה של אירוע חירום במבנה.

הכנת תיק שטח למבנה

חשיבותו של תיק שטח

מידע מקדים על המבנה הוא יתרון גדול המאפשר לשירותי הכיבוי לבצע את עבודתם ביעילות. אך

חלק מלקוחותינו:
שאלות ותשובות:
  • ייעוץ כללי בנושאי כיבוי ובטיחות אש ומתן פתרונות כיבוי אש למשרדים, עסקים, מוסדות ורשתות.
  • טיפול בדרישות שירותי הכבאות , לקבלת רישיון עסק והיתר בנייה לפי הוראות נציב.
  • תכנון והכנה של תוכניות בטיחות אש למבנים חדשים וקיימים.
  • ייצוג וטיפול מול שירותי הכבאות ואחרים.
  • לגליזציה למבנים קיימים.
  • ליווי היזם והרשויות עד לסוף התהליך לקבלת טופס 4 וטופס 5 גמר.
  • ביצוע בדיקת אינטגרציה למערכות הכיבוי השונות למבנים ועסקים לפי דרישה.
  • תכנון הנדסי של מערכות אוטומטיות לגילוי ולכיבוי אש (מתזים, גלאי אש וכו').
  • כתיבה והכנת תיק שטח, תיק מפעל ועריכת סקרי סיכונים לבטיחות אש.
  • הדרכת עובדים ומוסדות ציבור ביצוע תרגילי כיבוי אש, תרחיש הימלטות ופינוי במקרה חירום.
הכנת תיק שטח הינה חיונית לשם קבלת אישור משירותי כבאות והצלה למבנה שלכם ולהמשך פעולתו של העסק, חברה או הארגון שלכם.
במסגרת הרפורמה של שירותי כבאות והצלה בישראל הוחלט שעסקים בעלי רמת סיכון אש נמוכה, לא יצטרכו לקבל אישורים מיוחדים של שירותי כבאות והצלה בכדי לקבל רישיון כיבוי אש לעסק. המטרה היא להקל על בעל העסק עם תהליך קבלת הרישיון לעסק ונובע מכך שזה יאפשר לשירותי כבאות והצלה להתמקד בבעלי עסקים עם רמת סיכון אש בינוניות וגבוהות אף יותר.
צרו איתי קשר ללא עלות