דף הבית » מאמרים » נגישות מתוס

נגישות מתוס

תוכן עניינים
נגישות מתוס

נגישות מתוס, מה זאת אומרת ומהי חשיבות הדבר עבורנו, כאנשים, כבעלי עסקים, כאזרחים? הדברים הבאים עשויים להיות חשובים גם לכם. כחברה, כולנו נדרשים לחשוב לא רק על הצרכים של עצמינו אלא גם על הצרכים השונים של אנשים בעלי מוגבלויות או נכויות שונות. השילוב של כלל הציבור נעשה בין היתר על ידי התאמת אמצעי נגישות מחוץ למבנים וגם בתוכם. איש מקצוע בעל הסכמת נגישות מתוס הינו הסמכות שיכולה לטפל בנושא חשוב זה. נגישות מתוס (מבנים תשתיות וסביבה) – יתכן מאוד שגם בעסק שלכם ובארגונכם יש לכך משמעות ראשונה במעלה. יגאל שושן ישמח לייעץ לכם בנושא זה ובנושאים נוספים בתחום האש כגון הכנת תיק שטח, הדרכת בטיחות אש ועוד.

נגישות מתוס, מי מורשה לטפל בכך

בתחום נגישות מתוס מטפלים בכל מה שקשור עם הנגשה של המבנה או אלמנטים בסביבתו, עבור הציבור הרחב, לרבות אנשים בעלי מוגבלויות, אנשים צעירים, ילדים, נכים, בעלי כיסאות גלגלים, כבדי ראיה וכדומה. מטבע הדברים זהו תפקיד מקצועי עם אחריות רבה ולא כל אחד מורשה לטפל בכך. איש מקצוע מוסמך יהיה על פי רוב אדריכל מוסמך או בעל הסכמה של מהנדס. בנוסף, נדרשת הכשרה מקצועית מוכרת בתחום, עם תעודה מקצועית. הכשרה מסוג זה מתקיימת בכמה מכללות מקצועיות ובתי ספר גבוהים (מכללות אקדמיות).

נגישות מתוס

מה אומר החוק על הנגישות

ראוי כי כל עסק יפעל בצורה וולונטרית על מנת להתקין אמצעים ולהכשיר את הפתרונות שיאפשרו לכל אדם בעל מוגבלות לקבל את השירות. אמצעי נגישות מאפשרים לציבור הרחב לפעול ללא מכשולים וקשיים. יחד עם זאת, נגישות מתוס איננה עניין וולונטרי בלבד. החוק כיום מחייב עסקים שונים ומבנים לכלול אמצעים לנגישות, כך שכולם יוכלו ליהנות מהשירות.

בעסקים מסוימים הנגישות כוללת אמצעים לקבלת שירות עבור לקויי ראיה, עבור כבדי שמיעה, מדרגות נגישות, מעליות מיוחדות וכן הלאה. החוק החשוב, חוק שוויון זכויות לאנשים עם מוגבלות, 1998, הוא העומד ברקע הדברים. בעסקים חדשים ובעסקים קיימים, תנו גם אתם את הדעת לחשיבות הדבר. במקרה הצורך, פנו למומחה בתחום הנגישות, על מנת שיהפוך את העסק והמבנה שלכם לנגיש לכלל הקהילה ולציבור הרחב. יש בכך תועלת חברתית, ציבורית, עסקית ותדמיתית. מעוניינים להנגיש? פנו עוד היום אל יגאל שושן יועץ בטיחות אש ומומחה בתחום שישמח לסייע לכם.

יגאל שושן - יועץ בטיחות אש

קצת עלי...

שמי שושן יגאל, בעל 30 שנות ניסיון בשירותי הכבאות והצלה משנת 1990, במהלכן שימשתי במגוון תפקידים:
קצין כבאות והצלה , מפקח מניעת דליקות לבניה ועסקים, קצין חקירות , מדריך מוסמך בבית הספר לכבאות והצלה, קצין חומ"ס (חומרים מסוכנים) ועוד.
אשמח לתת שירות מקצועי והגון בכל תחום ייעוץ בטיחות באש, הכנת תיק שטח, הדרכות בטיחות אש למבנים ובתי עסקים ברחבי הארץ.

אוהבים את המאמר? שתפו:
Facebook
WhatsApp
Telegram
מאמרים נוספים:
סקר סיכונים

מה כולל סקר סיכונים?

סקר סיכונים נוגע באספקטים שונים : הערכת סיכונים הקשורים לחומרים הנמצאים במפעל. התאמת אמצעי כיבוי

התקנת ‎⁨מערכות ספרינקלרים⁩

התקנת מערכות ספרינקלרים

מערכות ספרינקלרים משמשות אותנו במבנים פרטיים ותעשייתיים, ומאפשרות לשלוט ולנטרל את האש לפני שהלהבות מספיקות

תוכנית בטיחות אש לדוגמה

תוכנית בטיחות אש לדוגמה

תוכנית ניהול בטיחות אש מתווה את ההסדרים ליישום, בקרה, פיקוח ובדיקה של תקני בטיחות אש וכן הבטחת שמירה על התקנים. התוכנית מספקת תיאור של ההסדרים לניהול בטיחות אש בצורה יעילה למניעת התרחשות שריפה, ובמידה ותפרוץ שריפה, להגנה על רכוש ואנשים כאחד. התוכנית צריכה לפרט את הארגון, התכנון, הניטור, הבקרה והסקירה של אמצעי בטיחות האש וההוראות במקום.

הדרכות כיבוי אש לעובדים

הדרכות כיבוי אש לעובדים – למה זה חשוב?

תדמיינו לכם מצב שבו פורצת שריפה בעסק או בארגון שלכם – העובדים אשר נמצאים בשטח הם אלה האמורים לספק את המענה הראשוני במקרה של שריפה, עד הגעת צוותי ההצלה והבטחון.
זוהי הסיבה שבגללה הדרכות כיבוי אש לעובדים זוהי חובה ולא רשות מנקודת המבט שלכם כמעסיקים.
אם העובדים לא יהיו מתורגלים ולא יידעו לבצע את המענה הראשוני, כיצד לפעול ומה עליהם לעשות –  המצב עשוי להידרדר ואף להיות חמור ומסוכן מאוד.

תיק מפעל לכיבוי אש

תיק מפעל לכיבוי אש

בטיחות אש היא חלק מן המכלול הכללי של אמצעי הבטיחות בעבודה, וארגונה בעסקים כוללת מגוון

חלק מלקוחותינו:
שאלות ותשובות:
  • ייעוץ כללי בנושאי כיבוי ובטיחות אש ומתן פתרונות כיבוי אש למשרדים, עסקים, מוסדות ורשתות.
  • טיפול בדרישות שירותי הכבאות , לקבלת רישיון עסק והיתר בנייה לפי הוראות נציב.
  • תכנון והכנה של תוכניות בטיחות אש למבנים חדשים וקיימים.
  • ייצוג וטיפול מול שירותי הכבאות ואחרים.
  • לגליזציה למבנים קיימים.
  • ליווי היזם והרשויות עד לסוף התהליך לקבלת טופס 4 וטופס 5 גמר.
  • ביצוע בדיקת אינטגרציה למערכות הכיבוי השונות למבנים ועסקים לפי דרישה.
  • תכנון הנדסי של מערכות אוטומטיות לגילוי ולכיבוי אש (מתזים, גלאי אש וכו').
  • כתיבה והכנת תיק שטח, תיק מפעל ועריכת סקרי סיכונים לבטיחות אש.
  • הדרכת עובדים ומוסדות ציבור ביצוע תרגילי כיבוי אש, תרחיש הימלטות ופינוי במקרה חירום.
הכנת תיק שטח הינה חיונית לשם קבלת אישור משירותי כבאות והצלה למבנה שלכם ולהמשך פעולתו של העסק, חברה או הארגון שלכם.
במסגרת הרפורמה של שירותי כבאות והצלה בישראל הוחלט שעסקים בעלי רמת סיכון אש נמוכה, לא יצטרכו לקבל אישורים מיוחדים של שירותי כבאות והצלה בכדי לקבל רישיון כיבוי אש לעסק. המטרה היא להקל על בעל העסק עם תהליך קבלת הרישיון לעסק ונובע מכך שזה יאפשר לשירותי כבאות והצלה להתמקד בבעלי עסקים עם רמת סיכון אש בינוניות וגבוהות אף יותר.
צרו איתי קשר ללא עלות